• 0850 532 36 23
  • 0555 302 00 30
  • erozaydin@gmail.com
Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır

Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır

  • Editör

Google Seo çalışması artık markalaşmış bir yapıdır. Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bu hizmet Google ile bütünleşmiştir. Aslında birçok arama motoru vardır ama kullanıcılar diğerlerini değil Google seo yu tercih etmektedirler. Düşünüldüğünde dünya geneline hitap eden yapıda Google olduğundan pekte haksız sayılmazlar.

Seo çalışması yaptırmayı düşünüyorsanız konuya hakim firmaları muhatap almalısınız. Günümüzde çok fazla seo çalışması yapan firma ve kişi var. Konunun devamında da belirteceğimiz gibi Google seo oldukça ciddi yapılması gereken bir çalışmadır. Şunu unutmamak gerekir seo çalışmasında sabır ve etik çalışmayı temel prensip edinmek gerekir. Google’ı insan gibi düşünmelisiniz. Hit artırıcı çalışmalar, uygu olmayan backlinkler kopyala yapıştır tarzında içerikler gibi yapılan hatalar, Google sizin bu yaptıklarınızı algılayana kadar olacaktır. Sonrasında kara listeye girerek bir daha  üst sıraları göremezsiniz.

Aramalarda üst sıralara çıkmanın bazı kriterlerini listeleyelim;

ALAN ADI DOMAİN YAŞI

Domain yaşı ile ilgili birçok yorum yapılır. Evet eski olması avantajdır. Fakat kullanılmadan yaşlanan domainlerin seo ya etkisi tartışılabilir. Sonuç olarak domain yaşı evet oldukça önemlidir ama geçmişte doğru şekilde kullanılmış olması önemlidir.

SUNUCU HIZ VE LOKASYONU

Sunucu hızı Google tarafından son yıllarda önem verilen bir kriterdir. Sitenin açılış hızı, ve lokasyon olarak bulunduğunuz ülkede olması avantaj sağlayacaktır. Sunucunun ping değerleri kısa olmalı kesinti olamamalıdır.

GOOGLE UYUMLU KODLAMA

Kod arka planda çalışan ve kullanıcıların göremediği kısımdır. Kod yapısının karmaşık ve fazla dögüler içinde zorlanması, uzun ve karmaşık olması, Google seo mantığına aykırı yazılması dezavantaj sağlayacağından önemli bir konudur.

AKILLI META VE URL KULLANIMI

Meta, title ve url yapılarının dinamik ve akıllı yapıda olması web tasarım için belki de en önemli kriterdir. Site title, description, keyword ve url yapısı her sayfaya uygun içerikler barındırmalı, aynı içerikler girilmemelidir.

BACKLİNK ALMA

Backlink almanın bazı sınırları vardır. Eğer yeni bir domain ve web sayfasına sahipseniz abartılı backlink ler almanız sıralamalarda size yarar yerine zarar verecektir. Web sitenizin içeriğine uygun sektörlerden backlin almak yeni Google seo algoritmasında aranan bir özelliktir. PR değerlerinin sıfırlanması ile hangi sitenin ne kadar popüler olduğu bilmemiz zor bir hale geldi. Bu nedenle backlink alacağınız sitelerin kalitesini iyi ölçmelisiniz. Backlink sadece link paylaşımı değildir. Bloglar üzerinden anchor text ile alınan backlinler daha etkili olacaktır.

ÖZGÜN İÇERİK İLE SİTEYİ BESLEME

Web sitenizde ister ürün isterseniz hizmetleriniz olsun kesinlikle size ait özgün içerikler bulunmalıdır. Başka sitelerden kopyala yapıştır mantığı ile girilen içerikler sizi sıralamalarda geriye götürecektir. Bu nedenle son derece önemli olan bu yapıyı iyi kullanmak gerekir. Sadece metin değil görseller ile desteklemelisiniz. Özellikle resimlerde alt etiketi, görsel aramalarda bulunmanıza fayda sağlayacaktır.

SOSYAL MEDYA TANITIMLARI

Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, Pinterest gibi sosyal platformlarda yerinizi almanız size kaliteli backlink sağlayacağı gibi bu yapılardan iş potansiyelinizi artırabilirsiniz. Düzenli olarak içerik paylaşmanız ve paylaştığınız içeriklerin ilgi çekici olması hit kazanmanızı sağlayacaktır.

GOOGLE REKLAM VERME

Google reklamları maliyet olarak sektöre göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuda fazla yorum yapmak mantıklı değildir. Nakliyat sektöründe harcanan tutar ile hidrolik komponent üretimi sektöründeki reklam giderleri aynı olmadığından bu konuda deneme yapmanızı tavsiye ederiz.

Google reklamlarında mantık “TIKLAMA BAŞINA MALİYET”  şeklide işler. Yani cep telefonu kontörlü hat gibi düşünebilirsiniz. Anahtar kelime başına bütçe ayırırsınız bu ayırdığınız bütçe rakiplerinizden fala ise ilk sayfanın ilk 3 sırasında yer alırsınız. Bütçe daha az ise sayfanın sağ tarafındaki listede yada ikinci, üçüncü sayfa reklamlarında yer alırsınız. Konuyu daha iyi yapmanızı tavsiye ederiz.

HEDEF KİTLEYİ BELİRLEME

Eğer amacınız Google sıralamalarında yükselmek ise bir anda büyük bir pazarın içine girmenizi tavsiye etmeyiz. Örnek ile açıklamak gerekirse; cep telefonu satışı yaptığınızı varsayalım ve yerinizde Ankara’nın Keçiören ilçesi olsun. Eğer ilk etapta Ankara ilini baz alırsanız yükselme ve görünme şansınız bir o kadar zor olacaktır. Ama ilk olarak Keçiören ve yakın çevresinde bir çalışma yaparsanız daha hızlı sonuçlar alacağınız kesindir.

 

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve yol haritanızı belirlemek için bizimle irtibata geçebilirsiniz

Ücretsiz Danışma Hattı : 0 850 532 36 23 – info@fobeyazilim.com