• 0850 532 36 23
  • 0555 302 00 30
  • erozaydin@gmail.com
Web Tasarım Para Kazanma

Web Tasarım Para Kazanma

  • Editör

Web tasarım konusunda yeni olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek ve nereden başlamaları konusunda fikir verebilmek adına sizlerle bu makaleyi paylaşmak istiyoruz.

Web sayfası tasarlamak birçok insanın yapabileceği bir konu olarak yorumlanabilir. “Acaba bu mesleği seçmeli miyim” gibi soru işaretleri sizi düşündürüyor olabilir. Tüm bu sorulara kendi tecrübelerimizi katarak cevap vermek istiyoruz.

Öncelikle bir konuda kararlı olmalısınız. Bu tüm başarılarınızın altında yatan temel olgudur. Web tasarımı geçici gelir kaynağı, ek gelir gibi düşünürseniz, faydasından çok zararını görürsünüz. İlgilenmediğiniz her site sizi piyasada güvenilirlik konusunda olumsuz yönde tanıtıma neden olur. Hangi sektör olduğu önemli değildir. Eğer güven kaybolursa her sektörde karşınıza çıkacaktır. Öte yandan insanlar üzerinde güven sağlamak yaptığınız işe duyulan saygıyı arttıracak ve size olan güvende artacaktır.

Web yazılım firması ya da web tasarımcı olmak geniş bir insan kitlesine ulaşmanıza ön ayak olacaktır. Hiç beklemediğiniz bir anda yaptığınız bir çalışmayı beğenen birileri sayesinde bir anda çok farklı bir pozisyona gelebilirsiniz.

Seo çalışmalarında başarı sağlamanız sizi piyasada popüler yapar. Hizmet verdiğiniz firmalara iş yaptırıyor olmanız sizi değerli kılacaktır.

Tasarım ve dünyaya bakışınızı arttıracak, yeni fikirler oluşmasına olanak sağlayacaktır.

Web tasarım ile birlikte hosting, sunucu kiralama, kurumsal e mail, seo çalışmaları gibi birçok yan faaliyet konuları vardır. Hepsi sizin gelir elde etmenizi sağlayacaktır.

Web Tasarım Nasıl Öğrenilir.

Konunun başında da belirttiğimiz gibi kararlı olmanız birinci temel kuraldır. Fobe Yazılım olarak Ankara Web Tasarım konusunda yılları verdiği tecrübe ile yolumuza devam ediyoruz. Sizde öncelikle eğitimi tamamlamalısınız. Eğer üniversite oluyorsanız derslerinizde aldıklarınızı uygulamalı ve okul bittiğinde sadece teoride kalmamalısınız. Üniversite okumadıysanız ve bu işi öğrenmek istiyorsanız. Bir web tasarım kursuna ihtiyacınız olacaktır. Tavsiyemiz eğer daha karışık projelerde yer almayı düşünüyorsanız web tasarım yanında, yazılım, tasarım, veri tabanı konularının bir arada olduğu bir kurs seçmenizdir.

Yazılım öğrenmek zaman, çok çalışma ve her yapılan projeden tecrübe edinmektir. Sabırsız bir yapınız varsa bu işe başlamamanızı tavsiye ederiz.

Yazılım kurslarını gözünüzde çok fazla büyütmeyin, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Çünkü adı üstünde kurstur. Siz yeterince hevesliyseniz kurstan fayda görürsünüz. Fakat bu da yeterli değildir. Web tasarım kurslarında size işin mantığı anlatılır. Belki birkaç tane de proje yaparsınız. Bundan sonra yapılacak olan araştırma ve basitte olsa projeler yapmaktır. Her yaptığınız proje ile biraz daha tecrübe sahibi olacak ve sonunda çok iyi web tasarımcı olacaksınız. Çok değerli bir hocamızın sözünü sizlerle paylaşmak istiyoruz. “2 yıldan önce yazılımcı olunmaz” derdi ve haklıydı. O nedenle sabırlı ve azimli olmalısınız.

Hangi Web Programlama Dili?

Kesinlikle kaynağa ulaşabileceğiniz, popüler yazılım dillerini kullanmalısınız. Asp.Net, Php dilleri piyasada geçerliliği olan ve çok fazla kaynağa ulaşabileceğiniz dillerdir. Projenin bir yerinde takıldığınızda bu diller ile ilgili makale ve videolar oldukça fazladır. Veri tabanı seçiminde de aynı durum geçerlidir. MS SQL Server, Oracle (genelde büyük projelerde), My Sql, Access gibi veri tabanlarından birini seçebilirsiniz. Eğer fikrimizi soracak olursanız Microsoft SQL Server her zaman geçerli ve gelişen bir platform olmasından dolayı öğrenme konusunda tavsiyemiz olacaktır.

Open cart, Wordpress, Joomla gibi hazır platformlar ile işe başlamayı düşünüyorsanız yazılımcı olamazsınız. Bu seçenekler bizce daha sonra değerlendirilmelidir. Önce yazılım ve tasarımın mantığını anlamak ve tecrübe etmek gerekir. Sonrasında bu sistemler sizin için öğrenilmesi kolay konular olacaktır. Hazır sunulanla değil kendi yaptıklarınızla gurur duyabilir ve başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Web tasarım konusunda aklınıza takılan soruları bizimle paylaşabilirsiniz. Ekibimiz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.